Media, journalistiek & communicatie

Componiste Charlotte Bax

Voor het radioprogramma Buro de Vries van Omrop Fryslân maakte ik een lange sfeerreportage over de 24-jarige componiste Charlotte Bax. Als afstudeeropdracht componeerde zij het muziekstuk 'Vikingen. Een reis door Asgard'. Tijdens het herfstconcert van het Fries Symfonie Orkest gaat haar stuk in première. In het ouderlijk huis in Drachten zocht ik haar op en samen gingen we luisteren bij de repetitie van het orkest.

Verschenen op : 16 november 2014
Link : http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/b..

Explore the North

Voor het themanummer 'Explore the North' van Fries tijdschrift De Moanne schreef ik het artikel bij de coverfoto van singer songwriter One Trick Pony.

Het artikel gaat over muzikante Anne Fleur Kan die al op 18-jarige leeftijd op Lowlands stond. Haar muzikale carrière begon toen ze als pubermeisje haar zelfgeschreven liedjes met absurde teksten op YouTube zette.

Verschenen op : 08 november 2014
Link : http://www.demoanne.nl/ynhald-numer-6-2/

Randolph Algera

Voor Fries tijdschrift de Moanne interviewde ik restaurateur Randolph Algera uit Heerenveen die in 2013 de Nationale Schildersprijs won met zijn restauratieproject 'Ramswoerthe'.

Randolph Algera is nu 25 jaar restaurateur. Hij is al meester in de Ambacht, maar hij binnenkort af te studeren als meester in de klassieke Kunsten. Hij is dan de enige persoon in Nederland die beide meestertitels op zijn naam heeft staan.

Verschenen op : 07 november 2014
Link : http://www.demoanne.nl/ynhald-numer-5-2/