Over Fristaal

Als jong meisje kreeg ik van mijn ouders mee om mijn vleugels uit te spreiden en over grenzen heen te kijken. Door de masterstudie Fries aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik mijn eigen taal en cultuur beter leren kennen. Andere talen en culturen leerde ik ontdekken tijdens de vele reizen die ik tijdens mijn studententijd door Europa heb gemaakt.

Mijn masterstage Fries liep ik bij de marketing & communicatie-afdeling van Omrop Fryslân. Ik was meteen verkocht toen ik een dag met een radio- en televisieverslaggever op pad mocht. Daarom heb ik vervolgens nog de master RTV-journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd.

Ik vond het te gemakkelijk om mijn journalistieke stage in Nederland te doen. Ik wilde weer over die grenzen heen kijken en mezelf uitdagen. Op eigen houtje heb ik een stage op Curaçao geregeld bij nieuwswebsite Versgeperst. Op Curaçao heb ik ook mijn afstudeeronderzoek gedaan. Een leerzame tijd die mijn blik op de journalistiek zeker heeft verbreed.

Na mijn afstuderen ben ik naar Suriname vertrokken om daar een half jaar bij verschillende mediabedrijven te werken. Ik deed dat in het jaar dat het 150 jaar afschaffing van de slavernij werd gevierd. Ik was actief als nieuwslezer bij radiostation SKY, eindredacteur bij dagblad de Ware Tijd en televisieredacteur bij rtv-station ABC.

Inmiddels werk ik sinds september 2013 in Fryslân als journalist bij verschillende opdrachtgevers zoals Omrop Fryslân, de Moanne en NDC Mediagroep.